København SV
+45 51 51 10 17
mette@dancemovement.dk

Danseterapi Træning / Uddannelse

Danse Bevægelses Terapi - Psykoterapi - Coaching - Proces Facilitering

Dance Movement Therapy Education

www.dancemovementtherapy.dk
https://www.facebook.com/DanceMovementTherapyDenmark/

 

Det, der karakteriserer Danse-Bevægelses Terapi er KOBLINGEN mellem dans og udtryk, bevægelse og psykologi samt krop og sjæl. 

På uddannelsen kigger vi blandt andet ind i:

  • Hvordan bevægelser initieres
  • Forskellige bevægelsers kvaliteter
  • Bevægelser knyttet til følelser og omvendt
  • Anvendelse af bevægelseskreativitet
  • Den praksisnære teori

 

Hvorfor tage Dance Movement Therapy uddannelsen?

”Det er så spændende, hvad kroppen husker. I bevægelse og dans udtrykker jeg stemninger og følelser, som er med til at gøre tingene mere tydelige og nyde-lige. Det er en god ting selv at ha´ prøvet, når jeg underviser andre” . Sådan beskriver Alberte sit første møde

med Danse- og bevægelsesterapi. Og hun er ikke den eneste. Mange har deltaget på vores workshops og forløb, hvor bevægelse og dans har gjort det muligt at finde ind til kroppens visdom. Og den er mangfoldig – det vil du erfare på Dance Movement Therapy uddannelsen. Lektor, ph.d. Helle Winther forsker i dans, danseterapi og kroppens sprog på Institut for Idræt & Ernæring, KU. Hun underviser på weekendseminarer på uddannelsen og siger:

”Danse- og bevægelsesterapi kan bruges i mange sammenhænge.  Der hvor ord ikke rækker, træder kroppen subtilt og sansende til. Derfor er det også vigtigt at have opmærksomhed på og viden om kroppens sprog, som Danse og bevægelsesterapeut”.

Det skal nemlig være sådan, at man som fagprofessionel kan kommunikere på mange niveauer, og bevare fodfæstet i medvind såvel som modvind. Men hvad er det så man lærer?

Vi beskæftiger os netop med det enorme potentiale kroppens visdom indeholder. Det handler om, hvordan du kan bruge bevægelse og dans, i både din professionelle praksis og i dit øvrige liv, idet du får indsigt i dine egne kropslige ressourcer og udfordringer. Så hvordan du end ønsker at bruge din nyerhvervede viden, vil der åbne sig nye kommunikationsmuligheder.

Uddannelsen er praksisnær og procesorienteret. Den er inspireret af nutidig bevægelsespsykologi, dans og musik. Her lærer du at arbejde med et helhedsorienteret syn på kroppen, hvor bevægelse og følelser er i fokus – og at al kommunikation kan ses som bevægelse.

Mere nysgerrig – tjek ind på hjemmesiden https://www.dancemovementtherapy.dk

Her kan du se, hvornår uddannelsen starter, hvor lang tid den varer, hvor ddannelsen er placeret samt uddannelsens specifikke indhold. Du kan også se, hvad den koster. Du kan også følge os på FB: https://www.facebook.com/DanceMovementTherapyDenmark/

Uddannelsen er en videreudvikling af Dansergia danse- & bevægelsesterapi uddannelsen. Uddannelsen / efteruddannelsen er 3-årig, på deltid og den eneste i Danmark. Den er godkendt af (ADMT-DK) Association of Dance Movement Therapy, Denmark, som er medlem af EADMT (European Association Dance Movement Therapy). Alle faste undervisere og ledelsen er medlemmer af (ADMT-DK) Association of Dance Movement therapy. Denmark. Det sikrer dig, at uddannelsen / efteruddannelsen lever op til et højt kvalitetsniveau

Uddannelsen er organiseret således at du kan stå med en certificering fra hvert år, og hvor hvert år er adgangsbillet til næste år.