København SV
+45 51 51 10 17
mette@dancemovement.dk

Nyheder / Aktuelt

Danse Bevægelses Terapi - Psykoterapi - Coaching - Proces Facilitering

Oktober 2020

LAD KROPPEN FORTÆLLE – Dansebevægelsesterapi for kvinder udsat for vold.
Sammen med min kollega Simona Fioretti har jeg skrevet en artikel der er bragt i Tidsskrift for Psykoterapi nr. 3, 2020.
Du kan læse den her. 26-32 Lad kroppen fortælle

Juni 2020

På Institute of Dance Movement Therapy, Denmark har vi frem til 10 Juni CORONA rabat på det første år af danse bevægelses terapi uddannelse – Movement facilitator delen.

Januar – Juni 2020

Kære Læsere,

Jeg har svigtet at få lagt op her de forskellige nyheder og aktiviteter der er sket siden 2020 startede. Mit 2020 startede i udlandet, og lige som jeg kom hjem var der store private begivenheder som blev fulgt op af CORONA. Og hvordan CORONA har værer for mig har jeg skrevet et lille skriv om som er kommet i Psykoterapeut foreningens medlemsblad som du kan læse om her.

 

Men jeg har også haft gang i et par webinarer: Det ene var om resutater fra miniforløbet til voldsramte kvinder. Det andet var en lille teaser om hvordan det er at arbejde som danse bevægelses terapeut og om, hvordan vi arbejder.

 

December

Så er vi også klar med en Dance Movement Therapy til kvinder i overgangsalderen – workshoppen kommer foregå den 1. februar 2020

November

Med stor succes har vi holdt dance movement therapy miniforløb over 3 gange. Udtalelser kommer snart op her.

August 2019

Plads til flere klienter og coache

Så er jeg blevet en del af terapifællesskabet “Den Grønne Dal” i Vanløse.
https://www.facebook.com/DenGroenneDal/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDktCmZlMjAvahYWTQS5y8GN4qsEzOVBJ8uqkbWDGU6A1HPzUvzE_lbBptxQX1_xsuehruZOdKYCziU
Det betyder at jeg nu kan tilbyde individuel psykoterapi og Coaching til flere, og at min lokale udfordringer er blevet mere stabile. Jeg er dog også at finde enkelte andre steder.
Står du overfor udfordringer eller kriser på livets vej, så har jeg nu tider på følgende dage i august / september.
Onsdag den 28. august (Den Grønne Dal / Vanløse – tæt ved grøndal station)
Onsdag den 4. september (Silent Mind, ved slusen – lige over på Amagersiden)
Onsdag den 25. september ((Den Grønne Dal / Vanløse – tæt ved grøndal station)
Herfra vil jeg være at finde onsdage i ulige uger på den grønne dal. Ad hoc sessioner kan også løses.
Jeg glæder mig til at hjælpe dig videre i livet, hvad enten det er med din karriere eller personlige udfordringer.

 

 

Foredrag “Healing med danse-&bevægelsesterapi”

I onsdags (14. august) holdte jeg mit første solo foredrag om danseterapi hos Natur-Balance-Huset i Skovlunde. ca. 25 gæster var mødt frem. Da jeg ankom viste værterne at det havde været annonceret i de lokale medier. Dejligt at se faget bliver nævnt mere og mere i diverse medier.

Skulle din forening eller arbejdsplads være interesseret i at finde ud af hvordan danseterapien kunne være et godt supplement i jeres metoder og i gerne vil høre mere – så kontakt mig endelig for en snak.

Maj 2019

Bevægelse & Psykologi – Workshop 

Den 12. maj holder jeg sammen med min kollega Anette Bundgaard en workshop hvor du kan få indblik i hvad danseterapi er, og kan.

 

——-

Miniforløb her i foråret med danse- & bevægelses terapi.

Måske det har din interesse eller kender nogen der har?

https://www.facebook.com/events/316208412336995/

Dog er det I denne gruppe nødvendig at deltagerne er vant til at arbejde med sig selv og med bevægelse / anden form for kunstterapi, eller kropsterapi.

Ifølge European Association Dance Movement Therapy (EADMT) kan Danse Bevægelses Terapi beskrives som den terapeutiske brug af bevægelse, der for at fremme individets følelsesmæssige kognitive, fysiske, åndelige og sociale integration.

Danse Bevægelses Terapi handler om ens egne naturlige bevægelser og den læring, der er i disse bevægelser og hvad de udtrykker. Der fokuseres på at skabe kontakt til kroppens grundlæggende viden og løsningsmuligheder bag problemer.

Ved at aktivere kroppen i samklang med det vi holder tilbage, vil vi igen få mulighed for at udtrykke, hvem vi er, og det vi står for og derigennem forstå, hvad vi har brug for i livet.

Vi arbejder med individuelle temaer, men der kan også forekomme fælles tema. VI starter og slutter med en verbal runde. Den indledende verbale runde er forat fokusere ind på hvad der fylder her og nu, og ønskes undersøgt i dansen. Den afsluttende runde er for at sætte ord på for at koble den mentale del, så læringen kommer til en større bevidsthed. Under dansen vil jeg i ny og næ anvende interventioner nænsomt til hele gruppen samlet og til den enkelte.

Rammerne er:

Dagene vil blive
Torsdag den 16 maj kl. 18:15 – 20:15
Torsdag den 6. juni kl. 18:15-20:15
Torsdag den 27. juni kl 18:15 – 20.15

Prisen vil være 900 kr ialt som skal betales samlet.

Deadline for tilmelding og betaling er: 8. maj grundet afbestilling af lokale, hvis vi ikke bliver nok deltagere. Vi skal være min 5 deltagerne for at vi udfører. Og max 8. Efter betaling er tilmelding bindende.

Tilmelding til nede stående og Der kan betales via mobilepay 51 51 10 17 eller på konto: 5501 – 8969 193 664

Stedet vil være Silent Mind, Ved Slusen 21, 2300 Kbh s

Kærlige hilsner
Mette Ørbæk
Mobil 5151 1017
Mail Mette@dancemovement.dk

—–

Dans kan mange ting

Jeg har tidligere skrevet om at mine hold dansen med Parkinson også er åbent for andre med en kronisk lidelse /sygdom.

Cerebral Parese foreningen (tidligere spastikerforeningen) har nu været så imødekommende og åbne for at sætte en artikel i deres blad CP Indblik – Dans kan mange ting.

I kan læs artiklen med at klikke på linket her (side 37) https://www.cpdanmark.dk/media/379917/cp-indblik-nr-2-2019.pdf

 

 

April 2019

Det er både med stolthed og kriller i maven at fortælle at det er lykkedes at få en artikel om danseterapi i Magasinet Sundhed – det blad, der ligger ude hos praktiserende læger, og på apoteker. Det skal dog siges at det ikke er mig, men Nils Sjøberg, der er forfatteren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Januar 2019

Så har en TV kanal igen været på besøg hos vores “Dans med Parkinson”. Denne gang er det Roskilde lokal tv, og det primære fokus er det nye forskningsprojekt fra RUC.

December 2018

Er inviteret med i et forskningsprojekt omkring dialogisk samskabelse, hvor parkinson ramte og deres pårørende fortæller om at danse med parkinson. Forksningsprojektet starter op til januar 2019.

Læs mere her:

https://ruc.dk/nyheder/patienter-og-parorende-fortaeller-om-danse-med-parkinson

—–

Nu er der også åbnet op for mennesker med andre livsvarende sygdomme /lidelser til at danse med i Ishøj hver tirsdag.

——–

Så er der igen Danse- og bevægelses terapi i gruppe – vi starter 30. januar 2019

November 2018

TV Lorry har besøgt mit dans med Parkinson i Ishøj

Læs mere her, og klik på videoen længere nede.

I sidste uge kom vores Dans med Parkinson i Ishøj på TV Lorry. Vi har plads til flere – også hvis du bor andre steder end Ishøj.

Du er velkommen på holdet hvis du har parkinson med eller uden pårørende, også selvom du har brug for støtte af stol, rollator eller lignende.

Har du et andet handicap, uheldbredende sygdom end Parkinson og du tænker, det kunne jeg godt tænke mig – så kontakt mig gerne for en snak – Vi har en deltager med Cerebral Parese.

Videoen er lidt længere nede på siden når du har klikket dig på linket her.

 

Dans med Parkinson – I Ishøj og Tune

Den  4. september kl. 10-1130 starter jeg igen op med Dans med Parkinson. Det foregår i Ishøj, men du behøver ikke at bo i Ishøj. Kontakt mig gerne for mere information.

Den 19. september kl. 14-16 starter vi igen op i Tune (Østsjællands kreds) – 5 gange ialt, se længere nede.

 

September 2018


juni 2018


 

Dance Movement ønsker jer alle en dejlig sommer.

Det har været et overvældende dejligt første halvår. Mange nye typer opgaver er kommet indover. Og jeg glæder mig til at tage fat på endnu flere nye som genkendelige opgaver til efteråret. Samtidig siger jeg TUSIND TAK til alle jer, der har vist den tillid at invitere mig med Dance Movement ind i de nye opgaver.

 2017

December 2017

Så er eventfolder klar til Life Energy Process International Summer Konference i Italien.

Eventfolder_Titignano_

En uge hvor du får tid til at dyrke dig selv, møde et fælleskab der ikke kan beskrives med ord, spise lækker Italiensk mad, drikke udsøgte lokal Italiensk vin, og så på et sted der er unik og smukt – en gammel middelalderlandsby.

 

Temaet dette år er

CHALLENGE YOUR LIMITS –

INSPIRE YOUR LIFE

July 22. – 28. 2018 Titignano, Umbria, Italy

 

 


November 2017

TILBUD – ved bestilling senest 31. december 2017

Workshop “Kan man blive bedre til at kommunikere ved at Danse?”

3 timer –> 2000 kr + moms + kørsel udenfor hovedstadsområdet.

 


Er blevet inviteret til at holde workshop på konferencen

KUNSTEN AT KOMMUNIKERE – HELBREDENDE KOMMUNIKATION

Workshoppen hedder “Betydning af kroppens sprog i mødet med patienten”

Konferencen foregår 7-8 juni 2018 på Hindsgavl slot.

 

September 2017

Så er jeg også klar til at Danse med MR. Parkinson

 


Maj 2017

I denne video fortæller Karin og jeg om hvorfor vi er gået sammen omkring at lave danseterapi grupper og lidt om om hvad danseterapien er.

 

 Det første gruppeforløb starter onsdage den 14. juni og forløber over 6 onsdage fra 18-20 på Island Brygge Kulturhus. læs mere her: https://www.facebook.com/events/1459480884070959/

 

 


Marts 2017

Jeg har glædet mig sådan til at annoncere at jeg den 14 juni starter et dans og bevægelses terapeutisk forløb op. Det er sammen med psykolog Karin Gazit. Det er en fusion hvor danseterapi og psykologi mødes for at fremme livsglæde. Gå ikke glip af muligheden for at prøve vores forløb. Tilmelding efter først til mølle princippet. Ring gerne for mere information til Mette 51511017

PRtekstDMTKarinogMette2.docx-6

Side 2_PRtekstDMTKarinogMette2.docx-6

 


Februar 2017

Så er der åbnet op for indtag af klienter i PsykoterapiPsykoterapi bevis_ForsidePsykoterapibevis_side 1Psykoterapibevis_side 2Psykoterapibevis_side 3


Januar 2017

Den første måned af 2017 er gået – håber alle er kommet godt fra start. Det er jeg med Dance Movement idet jeg / Mette afsluttede min endelige uddannelse som krop psykoterapeut den 21. januar. Denne uddannelse skal danne og danner allerede fundament til forskellige samarbejder og til hvordan jeg kan bidrage til andres vækst.

Herunder er lidt information om hvad der er på vej. Har i spørgsmål til det eller til hvad i pokker er det der danseterapi og kroppyskoterapi for noget – så kontakt mig endelig for en uforpligtende snak.

Body – & Storytelling workshop hvor fokus er at forbedre din præsentation af dig selv – sammen med Gitte Madsen fra Storyfinder

Danseterapi grupper – hvor fokus er optimering af livsglæde og tilfredshed med opstart juni med Psykolog Karin Gazit der i sit speciale har skrevet om danseterapi

Dansens Dag den 29. april – igen i år vil vi i Dansk Danseterapeut Forening holde danseterapi workshops.

Musical Storytelling Workshop til velvære og forebyggelse af stress – dette er i sin spæde begyndelse men i vil bland andet kunne finde os til Frederiksbergs Sundhedsuge. Det er sammen med lyd – & sangterapeut og musikolog Anne Ryom

En artikel om min egen rejse ind og ud af stressen

…. dette var en lille bid….

Ring gerne på 5151 1017 eller mail på mette@dancemovement.dk -eller  FB_icon     jeg vil blive glad at snakke med dig.