København SV
+45 51 51 10 17
mette@dancemovement.dk

Danse – & bevægelses terapi

Danse Bevægelses Terapi - Psykoterapi - Coaching - Proces Facilitering

Danse Bevægelses Terapi beskrives på forskellig måder og der er forskellige skoler med lidt forskellige tilgange. Fælles for alle definitioner og beskrivelser er, at det er baseret på det faktum, at sindet, kroppen, den følelsesmæssige tilstand og relationer er indbyrdes forbundne.

Dans Bevægelses Terapi er en fusion, hvor elementer fra moderne dans,  kropsterapeutiske overbevisninger og psykologi med dens forskellige teoretiske rammer mødes i denne terapiform for at forbedre trivsel.

Ifølge European Association Dance Movement Therapy (EADMT) kan Danse Bevægelses Terapi beskrives som den terapeutiske brug af bevægelse, der for at fremme individets følelsesmæssige kognitive, fysiske, åndelige og sociale integration.

I DansergiaR som jeg er uddannet fra, er inspireret af både østlige og vestlige energikoncepter, nutidig psykologi og psykoterapi, kampkunst og dans.

I DansergiaR ses al kommunikation som bevægelse. Ord, kropssprog, og følelser ses som energiudtryk, der fortæller om lyst og modstand og uopdagede ressourcer.

I DansergiaR ses alle problemer/personlige temaer som tilbageholdt bevægelse. Ved at aktivere kroppen i samklang med det vi holder tilbage, vil vi igen få mulighed at udtrykke, hvem vi er, og det vi står for og derigennem forstå, hvad vi har brug for i livet. I Dansergia danse bevægelses terapi kommer den mentale forståelse som en konsekvens af et kropsligt udtryk og ikke før.

For at summe op så handler Danse Bevægelses Terapi om ens egne naturlige bevægelser og den læring, der er i disse bevægelser og hvad de udtrykker. Det sker gennem danseterapeutiske processer idet der fokuseres på at skabe kontakt til kroppens grundlæggende viden og løsningsmuligheder bag problemer.

Man skal ikke være danser eller behøver erfaring med dans for at få udbytte med danse bevægelses terapi da det er dine egne naturlige bevægelser, der har en værdi i sig selv, fordi det giver mulighed at lære hvordan du meningsfuldt kan udfolde, udtrykke og dykke dybere ned og undersøge, hvem du er, hvem du gerne vil være, hvad du kæmper med og hvad du måske har fortrængt.

Danse Bevægelses Terapi kan derfor anvendes indenfor et bredt område både arbejds-mæssigt og til forskellige temaer.